Update (21 augustus 2012):
Edith Lammerts van Bueren is gekozen tot Held van de Smaak 2012 voor de provincie Utrecht.
Zie het persbericht.Niek en Michiel Vos, biologische aardappeltelers en -veredelaars zijn gekozen tot Helden van de Smaak 2012 voor de provincie Flevoland.
Meer info.

Edith Lammerts van Bueren, coördinator van het aardappelveredelingsproject Bioimpuls, is genomineerd voor de verkiezing Held van de Smaak 2012 voor de provincie Utrecht. De jaarlijkse verkiezing staat dit jaar in het teken van ‘de aardappel’, de organisatie was op zoek naar kandidaten die zich in zetten voor de ontwikkeling, afzet en promotie van bijzonder smaakvolle en duurzame aardappelen en aardappelproducten. De verkiezing is onderdeel van de jaarlijkse Week van de Smaak. Via provinciale voorrondes worden uiteindelijk eind Augustus 12 finalisten gekozen die doorgaan naar de landelijke finale tijdens de opening van de Week van de Smaak op 29 september in Amersfoort – Hoofdstad van de Smaak. Meer informatie over de verkiezing vindt u op: www.weekvandesmaak.nl.

Een biologisch aardappelras moet niet alleen goed te telen zijn maar ook goed van smaak zijn. Daarom besteedt Bioimpuls aandacht aan de smaak van de nieuwe rassen door deze in een vroeg stadium op smaak te selecteren. Dit jaar is er een eerste pilot uitgevoerd in de kookstudio van biologische teler Piet Segeren in Helmond, zie smaakformulier met criteria (.xlsx). Zie ook een fragment van de Bioimpuls film: “Kwaliteitsbepaling Bioimpuls aardappelselecties